3.3.09

Εισαγωγικό Σημείωμα



Με τον όρο ΄΄Θέατρο Τέχνης΄΄ , έγραφε, πριν από τριάντα πέντε χρόνια, ο μέγας ιστορικός του ελληνικού θεάτρου, Γιάννης Σιδέρης, «δεν πρέπει να εννοούμε τη Σκηνή του και μόνο ή το εσωτερικό της, αλλά μαζί και την πλατεία του, το αμφιθέατρό του, το κοινό του, τους φίλους του και τους πιστούς του, τους θεατές του, όλους μαζί, σ’ ένα σύνολο: Το ΄΄Θέατρο Τέχνης΄΄ είναι μια καλλιτεχνική θρησκεία».

Αλλά και ο Κάρολος Κουν, σε μια ομιλία του στον «Όμιλο Φίλων του Θεάτρου Τέχνης», θα συνοψίσει, με τον καλύτερο τρόπο, τη φιλοσοφία του Θεάτρου Τέχνης, δίνοντας στα λεγόμενά του μια αίγλη αποφθεγματική: «Το Θέατρο Τέχνης είναι μια εκδήλωση ζωής … Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας …».

Αυτό το περίφημο, ουσιαστικό «κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας», ας αποτελέσει τη λακωνική μα και σαφέστατη διακήρυξη της βασικής αρχής του νέου αυτού site της HAPPYDREAMDAY.

Ενώστε, λοιπόν, τις πένες σας με τη δική μας και τις φωνές σας με τις φωνές μας και ....

Ξεκινάμε!!!


Ελένη Σεμερτζίδου